Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
29. 9. 2023

Finski melodični death metalci Omnium Gatherum so posneli videospot za skladbo Lovelorn z aktualnega mini albuma Slasher.

4. 8. 2023

Organizatorji festivala Vienna Metal Meeting sporočajo, da je pošlo že 50 % vstopnic za letošnjo izvedbo, ki jo 7. oktobra gosti dvorana Arena Wien. Vstopnice so na voljo tukaj, med nastopajočimi pa so letos:

Paradise Lost
Katatonia
Primordial
Harakiri For The Sky
Schirenc Plays Pungent Stench
Thy Light
Omnium Gatherum
Stallion
Bodyfarm
Kanonenfieber
Los Males Del Mundo
Vinsta
Küenring
Dusk

9. 6. 2023

Organizatorji festivala Vienna Metal Meeting sporočajo končni seznam zasedb, ki je sledeč:

Paradise Lost
Katatonia
Primordial
Harakiri For The Sky
Schirenc Plays Pungent Stench
Thy Light
Omnium Gatherum
Stallion
Bodyfarm
Kanonenfieber
Los Males Del Mundo
Vinsta
Küenring
Dusk

Norveški black metalci 1349 so svoj nastop na festivalu odpovedali. Več informacij o festivalu najdete v našem Napovedniku.

6. 6. 2023

Finski melodični death metalci Omnium Gatherum so objavili besedilni video za komad Sacred, ki ga boste našli na nedavno izdanem EP-ju Slasher.

20. 4. 2023

Finski melodični death metalci Omnium Gatherum so objavili še video za drugi single Maniac, priredbo pesmi, ki jo v originalu izvaja Michael Sembello, s prihajajočega EP-ja Slasher, ki izide 2. junija.

17. 3. 2023

Avstrijski okultni rockerji Dusk so podpisali pogodbo z založbo Argonauta Records za izdajo svojega debitantskega albuma, ki naj bi luč sveta ugledal še letos.

»Navdušeni smo, da lahko oznanimo podpis z italijansko založbo Argonauta Records, ki deli in sprejema našo strast do težkih rifov in spogledovanje z zvoki 70. in 80. let. Za nas je to zelo posebna priložnost, da sodelujemo z založbo, ki ima tako vplivno zgodovino in celo vrsto uspešnih umetnikov v podobnih žanrih,« pravi skupina.

Dusk so bili nedavno potrjeni za letošnji Vienna Metal Meeting, na katerem bodo 7. oktobra v Areni na Dunaju nastopili v družbi skupin, kot so Paradise Lost, Katatonia, Primordial, Harakiri For The Sky, 1349, Omnium Gatherum in druge.

8. 3. 2023

Finski melodični death metalci Omnium Gatherum so izdali single Slasher. Spodaj lahko preverite videospot za omenjeni komad.

14. 2. 2023

Organizator festivala Vienna Metal Meeting 2023 je objavil imena petih novih nastopajočih. To so: Katatonia, Stallion, Los Males Del Mundo, Küenring in Dusk.

Do zdaj je vsega skupaj napovedanih 11 bandov: Paradise Lost, Katatonia, Primordial, Harakiri For The Sky, 1349, Omnium Gatherum, Bodyfarm, Stallion, Los Males Del Mundo, Küenring in Dusk.

6. 7. 2022

Finski zasedbi Omnium Gatherum se je na kitari kot polnopravni član pridružil kitarist Nick Cordle (ex-Arch Enemy). Cordle je z zasedbo v začetku leta več kot uspešno odigral turnejo po Severni Ameriki in samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bo zasedbi pridružil kot stalni član.

30. 11. 2021

Carcass in Kreator so napovedani za finski festival Tuska 2022, ki se bo odvijal od 1. do 3. julija 2022. Zaenkrat napovedani bandi so: Korn, Mercyful Fate, Deftones, Carcass, Amorphis, Kreator, Devin Townsend, Heilung, Stam1na, Beast In Black, Stratovarius, Northern Kings, Symphony X, Mokoma, Baroness, Eluveitie, Jinjer, Soilwork, Lost Society, Blind Channel, Joe Lynn Turner, Gloryhammer, The Dark Element, Perturbator, Red Fang, Elder, High On Fire, Vltimas, Oranssi Pazuzu, The Birthday Massacre, The Night Flight Orchestra, Wheel, Omnium Gatherum, Lähiöbotox, Bloodred Hourglass, Shape Of Despair, 1914.

19. 11. 2021

Finski progressive death metal trio Solar Cross, ki ga sestavljajo nekdanji člani bolj znanih Omnium Gatherum, so danes izdali prvenec Echoes Of The Eternal Word. Temu lahko na tej povezavi prisluhnete v celoti.

Avtorica: Tina Urek
10. 11. 2021

Finski melanholiki Omnium Gatherum so objavili videospot za single Unity, ki je del sveže izdanega albuma Origin.

Avtorica: Tina Urek
15. 10. 2021

Finski melodični death metalci Omnium Gatherum so predstavili single Fortitude, ki je del prihajajočega albuma Origin. Ta bo izšel 5. novembra pri Century Media Records.

Avtorica: Tina Urek
24. 8. 2021

Finski progresivni trio Solar Cross, ki ga sestavljajo bratje Harri, Lauri in Jarmo Pikka (dva izmed njih sta nekdanja člana bolj znanih Omnium Gatherum), je podpisal za založbo Transcending Records, kjer bo konec jeseni izšel prvenec Echoes Of The Eternal Word. V prihajajočim tednih bo zasedba razkrila podrobnosti ploščka.

Avtorica: Tina Urek
18. 5. 2021

Finska black metal zasedba I Am The Night je objavila videospot za naslovno skladbo prihajajočega 12" maxi singla Hear Me O' Unmaker, ki bo izšel pri založbi Svart Records.

I Am The Night sestavljajo legende finske metal scene, in sicer Markus Vanhala (Insomnium, Omnium Gatherum), Janne Markkanen (ex-Omnium Gatherum), Okko Solanterä in Walteri Väyrynen (Paradise Lost, Bodom After Midnight), ki se naslanjajo na tradicijo klasičnega black metala iz zgodnjih 90.

KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška